X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Pasagerii sînt revoltați de majorarea tarifelor la rutele interurbane

30 aug. 2013,, 17:50   Societate
5648 2
Foto : noi.md
În timpul apropiat, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor se va conforma deciziei instanței de judecată și va revizui tariful la rutele interurbane. Majorarea tarifelor a fost confirmată, astăzi, în cadrul Congresului Transportatorilor, de ministrul Transporturilor și Infrastrcuturii Drumurilor, Vasile Botnari.

”Am solicitat Uniunii Transportatorilor ca această majorare să nu fie aplicată brusc. Actualele tarife au fost calculate atunci, cînd combustibilul costa 9 lei/l, iar acum prețul este de 16-17 lei. Sperăm să ajungem la o înțelegere și tarifele să fie majorate treptat”, a menționat Botnari.

Potrivit ministrului, decizia privind majorarea tarifelor va fi luată în următoarele două săptămîni. Tariful urmează să fie majorat de la 38 pînă la 58 de bani pentru 1 km. Se preconizează că la toamnă tariful va fi majorat cu 10 bani, iar la primăvară – cu încă 10 bani. Astfel, călătoria pentru 100 km va costa 58 de lei.

Cu toate acestea, transportatorii afirmă că noul tarif nici pe departe nu va acoperi toate cheltuielile legate de transportarea călătorilor. Potrivit lor, pentru a nu lucra în pierdere tariful trebuie să fie de 93 bani pentru 1 km.

Totodată, pasagerii declară că transportul interurban și așa este prea costisitor, iar în cazul majorării tarifelor vor fi nevoiți să renunțe la călătorii.

Amintim că Curtea Supremă de Justiție a lăsat în vigoare decizia Curții de Apel privind majorarea tarifului cu 20 de bani pentru 1 km.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?