X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4013

Jirinovski a propus ca capitala Rusiei să fie mutată la Magadan

30 aug. 2013,, 09:55   Externe
5257 1
Foto: 1tvnet.ru
Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia ( LDPR ), Vladimir Jirinovski a declarat orașul Magadan drept cea mai potrivită locație pentru capitala rusă.

" Din nou răsună ideea transferului capitalei ruse. Din punct de vedere filozofic și istoric este mai favorabil ca capitala Rusiei să se afle în Extremul Orient. Dar nu la Vladivostok, nu la Habarovsk, ci undeva în regiunea Magadan – mai departe de granița chineză, pe malul Mării Ohotsk", - a scris politicianul în microblogul său de pe Twitter.

În ajun primarul de Vladivostok, Igor Pușkarev, a propus ca capitala Rusiei să fie mutată în estul țării. Primarul a declarat într-un interviu pentru "Ecoul Moscovei", că statele în care capitala este situată în partea de est se dezvoltă mai repede și mai bine .

Potrivit primarului, Moscova și Sankt-Petersburg sînt atît de mari încît acestea "pot trăi p cont propriu". Mutarea capitalei ar rezolva probleme globale, inclusiv evitarea corupției și dezvoltarea teritoriului.

Ideile despre transferul capitalei ruse au răsunat și anterior. Astfel, actualul ministru al apărării, Serghei Șoigu în aprilie 2012, în calitatea sa de guvernator al regiunii Moscova, propunea ca capitala Rusiei să fie mutată în Siberia . Sondajele efectuate la acea dată au arătat că aproximativ jumătate dintre ruși au susținut ideea lui Șoigu. Dintre moscoviți puțin peste 30 % au apreciat pozitiv inițiativa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?