X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

În Chișinău a fost deschis un centru de simulare ultramodern (VIDEO)

29 aug. 2013,, 16:15   Societate
5233 1
Foto : noi.md
În Chișinău, astăzi a fost inaugurat Centrul Universitar de Simulare și Instruire Medicală, primul de așa tip din Republica Moldova. Acesta a fost creat cu scopul de a oferi studenților, rezidenților, cercetătorilor științifici, polițiștilor și pompierilor posibilitatea de simulare virtuală a diferitor operațiuni medicale. Ei vor avea posibilitatea de a simula acordarea ajutorului medical prin intermediul tehnologiilor informaționale noi. Simularea va spori securitatea și siguranța pacientului.

Prezent la deschidere, prim-ministrul Iurie Leancă le-a mulțumit tuturor partenerilor, care au fost implicați în crearea acestui centru. „Sînt convins că rezultatele nu se vor lăsa aşteptate, iar calitatea instruirii medicale din țara noastră va creşte prin alinierea la cerințele comunității medicale europene”, a declarat Leancă. Și ministru Sănătății Andrei Usatîi s-a arătat încrezut că centrul îi va ajuta pe cei implicați în acordarea primului ajutor medical să-și perfecționeze abilitățile.

Proiectul privind construirea centrului a început în anul 2010, cu suportul Uniunii Europene. Delegația UE în Moldova a oferit 4,4 milioane de euro pentru reconstrucția clădirii şi echipamentul de instruire a Centrului. Echipamentul a fost oferit de Organizația Internațională „De la inimă la inimă”, iar Guvernul Elveției a oferit simulatoare performante şi a susţinut cursurile de instruire și formare a specialiștilor moldoveni în Centre similare de peste hotare.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?