Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Aeroportul Chișinău va ajunge în proprietatea unor miliardari ceceni

25 aug. 2013,, 15:48   Societate
23761 2
Foto : airport.md
Aeroportul Chișinău va ajunge pe mîna unor miliardari ceceni din Rusia. Potrivit publicației Ekonomiceskoie Obozrenie, compania condusă de aceștia a fost desemnată învingătoare a concursului de transmitere în concesiune, organizat de Ministerul Economiei, relatează inprofunzime.md.

La concurs ar fi fost invitate sa participe 7 companii, ulterior insa 5 firme care gestioneaza aeroporturile din Paris, Madrid, Londra, Viena si Houston, s-au retras. Motivele refuzului nu au fost anuntate. Iurie Leanca a confirmat astazi ca o companie care administreaza aeroporturile Vnukovo din Moscova si cel din Habarovsk a castigat concursul.

Premierul insa a precizat ca acum autoritatile trebuie sa negocieze contractul de concesiune si deocamdata nu se stie daca acesta va fi semnat. Daca se va ajunge la un compromis atunci terenul aferent si aeroportul va ajunge pentru 49 de ani in proprietatea companiei Komaks care ar face parte din grupul "Alliance Oil Company", controlat de o familie de miliardari ceceni.

Decizia de a concesiona aeroportul a fost luata la sfarisitul lunii mai de catre Guvern dupa ce a esuat modernizarea acestuia in baza unor credite de la BERD.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?