X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Ion Prisăcaru a făcut totalurile celor 100 de zile de activitate la conducerea IFPS

23 aug. 2013,, 17:04   Economie
3041 3
Foto: publika.md
Ion Prisăcaru a făcut totalurile activităţii sale în primele 100 de zile de cînd a fost numit şef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (IFPS). El a comunicat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că începînd cu data de 17 mai - cînd a fost desemnat în funcţie şi pînă pe 13 august "în bugetul public naţional s-au acumulat 5,207 mld. de lei ($407,4 mil.), cu 342,6 mil. de lei mai mult decît în aceeaşi perioadă a anului trecut".

"În special, veniturile bugetare administrate de IFPS, au crescut cu 2%, veniturile bugetare ale unităţilor administrativ-teritoriale - 7%, cele ale asigurărilor sociale de stat -12%, iar cele ale fondului de asigurări medicale obligatorii - 11%", a comunicat el.

Potrivit şefului IFPS, "nivelul de colectare a datoriilor, în prima jumătate a anului a fost de 57% - din 7,094 mld. de lei ($555 мil.) s-a colectat 4,026 mld. de lei ($315 mil.)".

El a mai menţionat că "în scopul prevenirii şi depistării abaterilor, inclusiv a cazurilor de evaziune fiscală, combatere a schemelor frauduloase ce prejudiciază bugetul statului, au fost instalate 211 posturi fiscale dintre care 62 - la agenţii economici exportatori".

"A început inventarierea terenurilor agricole, monitorizarea în sfera alimentaţiei publice, verificarea transportatorilor auto de pasageri", a spus Prisăcaru.

Potrivit lui, "pe parcursul celor 100 de zile, au fost efectuate 35 de vizite în raioane, în cadrul cărora s-a întîlnit cu peste 1000 de oameni".

El a comunicat că odată cu venirea lui în funcţie s-a reuşit restabilirea relaţiilor de colaborare cu instituţiile internaţionale, în special, cu Banca Mondială, Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (SIDA), FMI, USAID/BRITE.

Prisăcaru a remarcat că prioritatea IFPS este achitarea benevolă a impozitelor.

"Timp de 100 de zile au fost lansate mai multe servicii menite să înlesnească munca contabililor. Este vorba despre calendarul fiscal, buletinul informaţional al actelor legislative, baza generalizată a practicilor fiscale. De asemenea, a fost lansat Sistemul Informaţional Automatizat "Comanda on-line a formularelor tipizate", serviciul de verificare a cecurilor, Registrului electronic a cererilor şi deciziilor privind restituirea TVA", a spus el.

Potrivit lui Ion Prisăcaru, în cele 100 de zile, au fost efectuate 20,4 mii de controale, cu o treime mai mult decît în aceeaşi perioadă a anului 2012.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?