Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Cod roșu de incendiu în Bulgaria

22 aug. 2013,, 13:50   Externe
2809 0
Foto: novinite.ru
În Bulgaria au fost instituite codurile roșu și portocaliu pe tot teritoriul țării, din cauza pericolului iminent de răspîndire rapidă și pe scara largă a incendiilor de pădure și de cîmpie. Populația a fost avertizată să nu facă foc și sa nu fumeze lîngă păduri sau vegetație uscată, transmite Radio Romania.

Flăcările se văd din capitala bulgara și mai multe persoane au fost evacuate din case aflate în pericol. În ultimele ore în apropierea șoselei de centură a capitalei bulgare ard 50 de hectare pădure de brad.

Focul se apropie de localitățile Locorsko, Celopecene si Voineagovti și poate fi văzut din cartierele de est ale capitalei. Incendiul înaintează pe un front de 1,5-2 kilometri. Mirosul de fum se simte în centrul Sofiei. Sînt desfășurate importante forte de intervenție în zonele unde în ultimele zile s-au semnalat incendii puternice în păduri de conifere.

Au fost evacuate mai multe case. Doua elicoptere MI-17, 10 echipe de pompieri, militari și voluntari participă la stingerea incendiului. În zonă au fost aduse echipe de pompieri din alte județe. Situația se complică de lipsa cronică a apei în cele trei localități în care trăiesc peste 5 000 de oameni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?