Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Sindicaliștii moldoveni vor prelua experiența colegilor din Belarus

20 aug. 2013,, 15:37   Societate
2411 0
Foto : noi.md
Sindicaliștii din Republica Moldova vor colabora cu colegii din Belarus în domeniul protecției drepturilor angajaților și vor efectua schimb de experiență pentru soluționarea problemelor social-economice ale membrilor sindicatelor. Un acord în acest sens a fost semnat, astăzi, în cadrul vizitei unei delegații a sindicaliștilor din Belarus în Moldova.

Președintele Sindicatului lucrătorilor din sfera deservirii sociale și producției de mărfuri ”Sindindcomservice”, Ana Selin, și-a exprimat speranța că această colaborare va fi de succes și utilă pentru Moldova. ”Organizația din Belarus are o experiență bogată în domeniul asigurării drepturilor angajaților. În Belarus salariul depășește bugetul de consum. Acolo sindicaliștii nu au probleme cu achitarea cotizațiilor de membru, iar în rîndul conducerii există disciplină. La noi există dezmăț în rîndul angajatorilor, iar atitudinea față de angajați lasă de dorit”, a menționat Selin.

La rîndul său, președintele Sindicatului lucrătorilor din industrie și sfera deservirii sociale din Belarus, Nicolai Sușenea, a dat asigurări că sindicaliștii belaruși vor acorda asistență și susținere colegilor din Moldova. ”În prezent, sindicatele din Belarus ocupă un loc destoinic în societate, ceea ce nu era în anii 90. Toate dificultățile au rămas în istorie. Noi am încheiat acest acord în cunoștință de cauză. Este foarte important să ai un partener cu care poți soluționa toate problemele”, a menționat Nicolai Sușenea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?