X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

CNPF a elaborat amendamente la legislaţie, care prevăd micşorarea preţurilor la "Cartea verde"

15 aug. 2013,, 15:39   Societate
2659 0
Foto: publika.md
Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) a elaborat o hotărîre nouă privind primele de asigurări obligatorii de răspundere civilă auto. Aceasta prevede micşorarea preţurilor la poliţa "Cartea Verde" şi deja a intrat în vigoare.

Potrivit agenţiei "Infotag", vicepreşedintele CNPF, Iurie Filip, a relatat joi, într-o conferinţă de presă, că, în conformitate cu modificările operate, "preţul poliţelor de asigurare de răspundere civilă auto internă nu vor suferi modificări semnificative" şi că a fost rectificată uşor valoarea primei de asigurare de bază, care s-a redus cu 4%.

"Modificarea cea mai semnificativă prevede reducerea preţului la poliţele de asigurare de răspundere civilă auto externă ("Cartea Verde" - n.r.) pentru zona III (ţările Uniunii Europene) pe un termen de asigurare a autovehiculului de 15 zile. Preţurile s-au micşorat cu 35%, de la 64 euro la 41 euro", a precizat Filip.

Conform spuselor responsabilului, "au existat temeiuri pentru reducerea tarifelor la "Cartea Verde".

"Personal, consider că preţul anterior era nefondat. Astfel, mulţi merg, de exemplu, în România pentru o zi-două, dar trebuie să plătească pentru riscuri pe două săptămîni", a declarat funcţionarul, subliniind faptul că "la efectuarea calculelor s-a ţinut cont de situaţia în ansamblu de pe piaţa asigurărilor".

Şeful Direcţiei generale supraveghere asigurări a CNPF, Vladimir Ştirbu, a precizat că la operarea corectărilor au fost luate în calcul datele pentru anul 2012. "Potrivit calculelor noastre, reducerea preţului poliţei "Cartea Verde" va conduce la descreşterea cu 9 mil. lei a veniturilor din vînzările cu acestea, ceea ca reprezintă 4% din totalul veniturilor din vînzările poliţelor "Cartea Verde", a spus Ştirbu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?