Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Prim-ministrul României: Prin declarațiile de unire cu Moldova, Băsescu îl ajută pe Voronin

15 aug. 2013,, 10:26   Politică
3668 1
Foto: libertatea.ro
Premierul român Victor Ponta consideră absurde declarațiile președintelui României Traian Băsescu în ceea ce privește perspectivele de unificare cu Moldova. Acest lucru V. Ponta l-a declarat în seara zilei de 13 august la postul România TV.

"Consider o mare prostie ceea ce domnul președinte face în raport cu Republica Moldova. Îl ajută pe Voronin. Cu fiecare afirmație absurdă", - a declarat prim-ministrul român.

Amintim că vorbind în cadrul Școlii de Vară de la Izvoru Mureșului, președintele României Traian Băsescu a cerut cetățenilor Republicii Moldova să "ceară", unirea cu România în cazul în care doresc să realizeze acest lucru: " Cereţi unirea şi o veţi avea, dar cereţi-o". În același timp, Traian Băsescu a recunoscut că marea majoritate a populației din Moldova nu doresc unirea cu România. Potrivit lui, în România nu există un partid care s-ar opune aderării Republicii Moldova, în timp ce în Republica Moldova cel mai mare partid este antieuropean şi anti-NATO – Partidul Comuniștilor. „România vrea unirea, dar nu o vrea Republica Moldova. Nu aveţi încă o majoritate critică, dar dacă o veţi avea, atunci vă spun nu va fi nicio piedică de aici, din România", a conchis Traian Băsescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?