X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Experții ruși afirmă că Rospotrebnadzor nu are pretenții față de calitatea vinurilor moldovenești

14 aug. 2013,, 15:30   Economie
2392 0
Foto: noi.md
Experții ruși afirmă că Rospotrebnadzor nu are pretenții nemijlocit față de calitatea vinurilor moldovenești și recomandă instituției să-și formuleze mai explicit pretențiile față de sistemul de control al calității producției vinicole în Moldova. Comentînd declarația medicului sanitar șef al Federației Ruse, Ghenadi Onișcenko, privind o posibilă restricționare a livrărilor vinurilor moldovenești în Rusia din cauza că piața băuturilor alcoolice din Moldova ”nu este civilizată” și nu există un sistem unic de control, conducătorul Centrului de Cercetări a Pieței Federale și Regionale a băuturilor alcoolice din Rusia, Vadim Drobiz, a menționat că mai bine de jumătate de an nu au fost pretenții față de calitatea producției vinicole moldovenești. Potrivit lui Drobiz, nu a avut pretenții nici Onișcenko, iar acest fapt deja denotă că în Moldova totuși există un sistem de control.

Vadim Drobiz a menționat că în cazul în care Rospotrebnadzor are pretenții față de acorduri sau calitatea producției, acestea trebuie de formulat mai explicit și nu de făcut declarații deșarte. ”Dacă e nevoie de crearea unui centru pentru controlul calității ar trebui să negocieze această problemă. Toate documentele pentru export Moldova le deține, așa că ar trebui să se clarifice”, a opinat Drobiz.

Referindu-se la ponderea producției vinicole moldovenești pe piața rusă, Drobiz a menționat că aceasta reprezintă doar circa 5% din volumul total. ”Consumatorii s-au deprins cu vinurile moldovenești, or, embargoul a fost anulat în toamna anului 2007, după un an și jumătate de la întroducere. Și nu aș spune că că vinul moldovenesc este chiar așa de ieftin, se vinde la un preț mediu”, a precizat specialistul rus.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?