X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Servere-spion americane ascunse la Moscova și Kiev

13 aug. 2013,, 12:18   Externe
3830 0
Foto: korzh.net
Ex-ofițerul CIA Edward Snowden a divulgat informația că unul din serverele din sistemul american de supraveghere la nivel mondial a utilizatorilor de Internet se află la Moscova.

Vedomosti, citînd interviul lui Snowden ziarului britanic Guardian, scrie că aceasta reiese din prezentarea Agenției de Securitate Națională (NSA) a Statelor Unite din 2008: "Se pare că infrastructura de spionaj americană este amplasată direct în Moscova: în prezentare apare o hartă de localizare a 700 de servere ale sistemului global de supraveghere a tuturor utilizatorilor de Internet numit XKeyscore. Aceste servere sînt situate în 150 de țări din întreaga lume, inclusiv la Moscova, Kiev și chiar de la Beijing".

Snowden a povestit Guardian, ce oferă un asemenea sistem analiștilor serviciilor de informații: "Stînd în biroul meu, pot să citesc corespondența oricui - de la tine sau contabilul tău pînă la un judecător federal, sau chiar președinte, dacă am contul lui personal de e-mail".

O sursă din serviciile speciale ruse, a declarat că este sigur "la 100% " că serverul din Moscova este amplasat în Ambasada SUA, bogat echipată cu o serie de mijloace tehnice de inteligență. Dovada acestui fapt, ar fi harta care indică că serverele sistemului sînt absente în țările în care nu există ambasade ale SUA, dar față de care serviciile secrete americane au un interes deosebit, de exemplu, în Iran.

Ambasada SUA din Moscova a refuzat să comenteze informațiile, iar Snowden nu a putut fi contactat deoarece reprezentantul său, avocatul Anatoli Kucerena se află în vacanță.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?