X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Vecinii zgomotoși puși la punct de către Guvern (VIDEO)

9 aug. 2013,, 14:45   Societate
4909 2
Foto: noi.md
În această săpămînă, cabinetul de miniștri a adoptat o hotărîre care interzice lucrările de reparație după ora 18.00. Majoritatea chișinăuienilor intervievați în stradă de NOI.md s-au arătat mulțumiți de această restricție.

Cea mai mare parte dintre respondenți susțin că demult trebuia luată o asemenea hotărîre, întrucît după ora 18.00 practic fiecare persoană revine acasă de la serviciu pentru a se odihni în liniște. ”Nu odată mi s-a întîmplat să nu pot adormi din cauza vecinilor care făceau reparație. Era un zgomot foarte mare, probabil, puneau teracotă”, a precizat unul dintre trecători.

Un alt chișinăuian, care, de asemenea, a apreciat pozitiv intenția Guvernului, susține că reparația în apartament trebuie efectuată doar în perioada vacanței. ”Eu, dacă aș face reparație în apartamentul meu, mi-aș lua concediu sau cîteva zile libere. Astfel, nu voi crea probleme vecinilor. Iar dacă se va întîmpla, voi încerca să-i previn sau sa-mi cer scuze pentru deranj”, a spus locuitorul capitalei.

Nu toți însă sînt de această părere. Unii respondenți au criticat decizia autorităților. ”Pe de o parte e bine, dar nu chiar bine. Dacă omul se eliberează de la serviciu la ora 17.00 sau 18.00, cînd să mai facă el reparație? Trebuie să ne înțelegem unul pe altul. Cred că asta ține și de cultura personală a omului”, a precizat o chișinăuiancă.

Proiectul de lege care permite efectuarea lucrărilor de reparație doar în decursul orelor 08.00 și 18.00 va intra în vigoare, dacă va fi aprobat și de către Parlament. Actualmente, pentru tulburarea liniștei publice, legislația în vigoare prevede amenzi de pînă la 400 de lei pentru persoanele fizice și de aproximativ 3 mii de lei pentru cele juridice.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?