X 
Eurovision stiri: 522
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Un chişinăuian se prezenta drept membru al unui partid şi estorca bani de la pensionari

9 aug. 2013,, 09:00   Societate
2356 0
Foto: jurnalul.ro
Tînărul are 26 ani şi este domiciliat în municipiul Chişinău. El este suspectat de poliţie de comiterea mai multor infracţiuni. După mai multe investigaţii, oamenii legii au constatat că suspectul se dădea drept membru al unui partid politic şi ar fi extorcat sume de bani prin înşelăciune.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face trimitere la serviciul de presă al Inspectoratului Naţional de Poliţie, suspectul abuza de încrederea persoanelor în etate. Respectiv, le promitea pensionarilor că va încheia un contract în baza căruia conducerea partidului pe care o reprezintă îşi ia angajamentul de a le procura lemne pentru iarnă. În schimb, victimele trebuiau să achite o sumă de bani – nu mai puţin de 4 500 de lei. După ce încheia contractul şi primea banii, suspectul le oferea victimelor cîte un cadou – un covor.

Astfel, suspectul ar fi estorcat 6 000 de lei de la un locuitor al raionului Sîngerei. O altă infracţiune a fost săvîrşită în satul Văsieni, raionul Teleneşti, de unde, prin înşelăciune şi abuz de încredere, ar fi estorcat de la un bărbat în vîrstă de 60 de ani, peste 4 000 lei. O altă victimă a fost un locuitor al satului Ţînţăreni, raionul Teleneşti, în vîrstă de 76 de ani. De la acesta suspectul a extorcat prin înşelăciune 10 mii de lei.

Interogat de poliţie, suspectul şi-a recunoscut vina. La moment, el este cercetat penal. Tînărul riscă o amendă de 20 de mii de lei sau închisoare de la 2 la 6 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?