X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4010

Atenție! Cetățenii vor fi amendați, dacă nu vor avea bilet de călătorie

7 aug. 2013,, 17:29   Societate
4040 0
Foto: vesti.md
Sancţiunile pentru transportarea pasagerilor fără bilete de călătorie au fost înăsprite. Modificările la Codul contravenţional au fost examinate și aprobate astăzi în cadrul ședinței de Guvern.

Modificările prevăd introducerea unei amenzi de la 800 la 1200 de lei pentru şoferii sau taxatorii de pe rute interurbane, care nu eliberează bilete de călătorie.

Potrivit proiectului, întreprinderile de transport care nu vor asigura conducătorii auto cu bilete şi alte acte necesare vor fi amendate cu 10 mii de lei.

De asemenea, amenda pentru un pasager care călătoreşte fără bilet în transportul rutier suburban, interurban, internaţional, transport feroviar şi naval va fi de 600 de lei. În același timp, pentru o călătorie cu microbuzul şi troleibuzul amenda va fi de 400 de lei.

Calculele estimative arată că, doar pe rutele interne, zilnic, în Chişinău, 600-800 de călători se folosesc de serviciile de transport ilicit. În urma unei analize economico-financiare la Î.S. „Gările şi Staţiile Auto”, s-a constatat că prejudiciul lunar cauzat de la transportarea ilicită a pasagerilor pe aceste rute este de peste 1 milion de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?