X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

O tînără cu dizabilități, originară din Moldova, a cucerit Sorbona

6 aug. 2013,, 17:38   Societate
4885 1
Foto: civic.md
Elena Cucuruzeanu, o tînără cu dizabilități din satul Peresecina, raionul Orhei, a reușit să își vadă visul împlinit: studiază la Sorbona. Scaunul cu rotile nu i-a împiedicat să devină studentă la una dintre cele mai prestigioase universități din lume. Acum, tînăra s-a întors în vacanța de vară, după un an de studenție la Paris, scrie portalul www.civic.md.

Potrivit Elenei, cea mai importantă realizare a ei este faptul că învăță acum la Sorbona, în Paris, lucru care cu aproape doi ani în urmă părea aproape imposibil.

”Marea schimbare în viața mea s-a produs după ce am fost acceptată la universitate în Franța, la Paris. Dacă îți dorești ceva, merită să încerci și să te convingi că orice lucru este posibil. Aici, în Paris, și mai ales la universitate, infrastructura este adaptată și mă pot deplasa fără obstacole. Acum, scopul meu este să acumulez experiență în anii de studii ca apoi, întorcîndu-mă în Moldova, să pun în aplicare cele acumulate”, a mărturisit Elena pentru sursa citată.

Elena suferă de osteogeneză imperfectă congenitală. Însă boala nu a împiedicat-o să lupte pentru visul său. Şi-a dorit să ajungă la Sorbona, aşa că a învățat franceza, a trimis actele și a fost admisă la studii. Tînără are convingerea fermă că este important să te accepţi tu însuți pe tine ca să fii acceptat de alţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?