X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Senatori ruşi îi propun lui Snowden să lucreze împreună cu ei

6 aug. 2013,, 17:44   Externe
1980 0
Foto: telegrafist.org
Senatori ruşi au anunţat marţi că intenţionează să îi propună fugarului american Edward Snowden, care a obţinut un azil provizoriu pentru o perioadă de un an în Rusia, să lucreze împreună cu ei pentru asigurarea protecţiei datelor personale a cetăţenilor ruşi, relatează AFP.

"Îl voi contacta pe domnul Snowden încă de astăzi (marţi) pentru a discuta cu el despre o eventuală cooperare", a declarat pentru agenţia publică RIA Novosti senatorul Ruslan Gatarov, şeful grupului de lucru din cadrul Consiliului Federaţiei (Camera superioară) însărcinat să vegheze la respectarea vieţii private a cetăţenilor.

Este vorba despre o cooperare în domeniul "protecţiei datelor personale", a precizat Gatarov. "Sarcina noastră este să detectăm punctele slabe în protecţia datelor personale şi să acţionăm în vederea eliminării lor", a subliniat senatorul.

Pavel Durov, fondatorul "Facebook"-ului rus Vkontakte, i-a propus deja lui Snowden, săptămîna trecută, să se alăture echipei informaticienilor săi pentru a se ocupa de protecţia datelor personale ale utilizatorilor acestei reţele de socializare, cea mai importantă în Rusia.

Pentru moment, Snowden nu a răspuns acestei propuneri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?