Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Rospotrebnadzor nu este mulțumit de sistemul controlului de stat a calității vinului în Moldova

6 aug. 2013,, 13:59   Economie
3305 1
Foto: drinkblog.ru
”Rospotrebnadzor” și-a exprimat nemulțumirea față de sistemul național de control a calității producției vinicole în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat emis de Serviciul federal pentru supraveghere în domeniul protecţiei drepturilor consumatorilor şi bunăstării populaţiei al Federaţiei Ruse („Rospotrebnadzor”), lipsa în Moldova a unui sistem eficient de control al calității reprezintă un factor care împiedică normalizarea accesului producției alcoolice moldovenești pe piața rusă.

”Rospotrebnadzor” a declarat că, spre regret, nu vede o dinamică pozitivă în ceea ce priveşte volumul producţiei testat la Centrul Naţional de Verificare a Calităţii Producţiei Alcoolice din Moldova. Partea rusă subliniază că Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare din Moldova nu întreprinde măsuri pentru crearea unui sistem național de control al calității producției, iar aceasta a fost una din condițiile de principiu pentru revenirea producției moldovenești pe piața rusă. ”Rospotrebnadzor” a precizat că în aceaste condiții va fi nevoit să revadă revenirea la practica testată deja de conlucrare directă cu asociaţiile şi uniunile de producători şi furnizori de producție.

Potrivit datelor ”Rospotrebnadzor”, de la începutul anului, în Federaţia Rusă s-au importat din Republica Moldova 2 752 loturi de vin, 278 loturi de divin și 336 loturi de vin în vrac în volum total de 21 mil. 713 mii 730,8 litri. Potrivit rezultatelor expertizei de laborator efectuate de partea rusă, toată producția a corespuns normelor de igienă sanitară. Totodată, doar 0,43% din numărul total de loturi a fost testat la Centrul Naţional de Verificare a Calităţii Producţiei Alcoolice din Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?