Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Amenzi și sancțiuni înăsprite pentru transportul ilicit de persoane

6 aug. 2013,, 11:57   Societate
8128 1
Foto: jurnal.md
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a iniţiat un plan de combatere a transporturilor auto ilicit de pasageri. Astfel, au fost instituite echipe mobile mixte care vor verifica prezența autorizațiilor la microbuzele cu pasageri. De asemenea, acţiunile demarate sînt axate pe depistarea staţiilor clandestine ale transportatorilor iliciţi, din apropierea gărilor auto.

Potrivit Ministerului Transporturilor, doar pe parcursul primei săptămîni de patrulare a străzilor adiacente Gării Centru din Chişinău au fost întocmite 140 de procese verbale persoanelor care practică transportul ilicit de pasageri, fiind aplicate amenzi în sumă de cca 60 de mii de lei.

Ministerul Transporturilor a propus, totodată, înăsprirea sancţiunilor pentru transportarea pasagerilor fără bilete de călătorie. Modificările la Codul contravenţional, care vor fi examinate de Guvern în şedinţa din săptămîna curentă, prevăd introducerea unei amenzi de la 800 la 1200 de lei pentru şoferii sau taxatorii de pe rute interurbane, care nu eliberează bilete de călătorie. Potrivit proiectului, întreprinderile de transport care nu vor asigura conducătorii auto cu bilete şi alte acte necesare ar putea fi amendaţi cu 10 mii de lei.

De asemenea, se propune ca transportatorii iliciţi de persoane, pe lîngă aplicarea amenzii de pînă la 2800 de lei, să fie sancţionaţi cu suspendarea permisului de conducere pînă la 6 luni.

Calculele estimative arată că, doar pe rutele interne, zilnic, din Chişinău în jur de 600-800 de călători se folosesc de serviciile de transport ilicit. În urma unei analize economico-financiare la Î.S. „Gările şi Staţiile Auto”, s-a constatat că prejudiciul lunar cauzat de la transportarea ilicită a pasagerilor pe aceste rute este de peste 1 milion de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?