Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ex-președintele CSJ își construiește casă de milioane (FOTO)

1 aug. 2013,, 12:26   Societate
4567 4
Foto: unimedia.info
Fostul președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Muruianu, își construiește casă de milioane într-un cartier select din sectorul Buiucani al Chișinăului. În documente, casa ar aparține fiicei acestuia, vecinii însă spun că de construcție se ocupă magistratul, scrie moldovacurată.md.

Potrivit datelor de la Cadastru, casa cu două nivele are o suprafață de 212 metri pătrați. Vecinii susțin că lucrările de construcție la aceasta s-au stopat un an în urmă, în perioada cînd Muruianu a fost transferat de la Curtea Supremă de Justiție la Curtea de Apel Chișinău. Experții imobiliari estimează costul lucrărilor efectuate la peste un milion de lei, iar odată finisată, prețul acesteia ar putea ajunge la trei milioane de lei.

Terenul pe care se află casa a fost procurat de Muruianu încă în 1999 cu 350 de mii de lei, ca în 2009, după alegerile parlamentare, să dispară din declarațiile sale de avere. Muruianu și-a donat terenul fiicei, în același an cînd au fost demarate lucrările de construcție a casei.

Ultimele declarații de avere ale lui Muruianu nu prezintă nici un imobil, deși magistratul avea în proprietate în primăvara curentă un apartament în sectorul Buiucani, pe care l-a vîndut în martie. Potrivit unor surse, Muruianu ar mai deține în proprietate un apartament pe str. P. Movilă din capitală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?