X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Revista Time a publicat numele pretendenților la titlul de "Persoana Anului"

4 dec. 2017,, 18:20   Externe
2124 0

Revista americană Time a publicat numele a zece finaliști pentru acordarea titlului de "Persoana Anului", potrivit ediției, printre aceștia se regăsește și președintele Donald Trump.

Din clasamentul revistei fac parte fondatorul și șefulretailer-ului on-line Amazon, miliardarul JeffBezos, regizoarea americană de film PattyJenkins, filmul căreia „Wonder Woman“ a reușit să înregistreze recorduri semnificative la proiectare și jucătorul de fotbal american Colin Kaepernick, care a refuzat să stea în picioare, în timpul interpretării imnului american, în semn de protest împotriva brutalității poliției din Statele Unite ale Americii.

Din figurile politice în listă se regăsesc liderul nord-coreean Kim Jong-un, președintele chinez XiJinping, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Muhammad bin Salman și procurorul special pe „cazul rus“, fostul șef al FBI, Robert Mueller.

În listă figurează, de asemenea, Trump, care anterior a declarat că a refuzat oferta revistei de a deveni "Persoana Anului"deja a doua oară.

Publicația a inclus, de asemenea, în listă Mișcarea așa-numiților "Dreamers", a tinerilor care au fost aduși în SUA de către părinții lor, sosiți ilegal. Programul american, care le limita deportările, a fost anulat de Administrația lui Trump. Una dintre pozițiile clasamentului a fost ocupată de Mișcarea MeToo, care a apărut după ce New York Times a publicat rezultatele anchetei privind numeroasele cazuri de hărțuire sexuală ale faimosului producător Harvey Weinstein.


Cîștigătorul ratingului și deținătorul titlului "Persoana Anului" revista îl va anunța pe 6 decembrie.

"Persoana Anului", conform revistei Time, este stabilită anual, din 1927. Pînă în anii 1950, laureați deveneau persoane concrete, mai tîrziu însă titlul a fost acordat și unor personaje abstracte. Dintre cetățenii Rusiei și URSS titlul de "Persoana Anului" l-au primit: Iosif Stalin (de două ori), Nichita Hrușciov, Mihail Gorbaciov, Iurie Andropov și Vladimir Putin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?