Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Expert: Problema rîului Bîc trebuie inclusă pe ordinea de zi a Primăriei Chișinău

31 iul. 2013,, 09:00   Societate
3055 1
Foto: voceabasarabiei.net
Președintele Mișcării Ecologiste din Moldova, Alecu Reniță, consideră că expediția tinerilor pe rîul Bîc este un lucru de apreciat, care a scos la iveală o realitate demult știută. ”Vorbim de mai bine de treizeci de ani despre faptul că rîul Bîc este un rîu mort. Aș vrea foarte mult ca Bîcul să intre în agenda actuală sau cea de mîine a primăriei Chișinău. La fel, trebuie spus că mulți din Anenii Noi, acolo unde apa e cea mai otrăvită, folosesc apa la irigare și la zarzavaturi, pe care apoi le vînd acum la Chișinău pentru consum. Aceasta este o problemă foarte mare”.

Expertul s-a referit și la faptul că șoferii își spală mașinile în rîul Bîc, poluîndu-l. ”Este o rușine pentru o capitală pretins europeană. Autoritățile permit ca mașini de sute de mii de euro să stea și să fie spălate în locuri neautorizate. Propunerea mea este ca șoferul care a fost prins să fie amendat cu cel puțin 5000 de lei și să i se ia permisul. Nu ne mai putem ocupa doar de vorbe”, a declarat Reniță.

Amintim că ieri au fost prezentate concluziile unui grup de tineri, care au fost în expediție pe Bîc. Acestea arată că cea mai murdară apă a rîului este în municipiul Chișinău și în Anenii Noi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?