X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Brokerul Veaceslav Gamurari: Piaţa asigurărilor duce lipsă de profesionişti

29 iul. 2013,, 15:39   Societate
4686 0
Foto: capital.market.md
Pe piaţa asigurărilor din Moldova se simte o lipsă acută de specialişti în domeniu, consideră brokerul de asigurări-reasigurări COVERINS, Veaceslav Gamurari.

"În afară de Academia de Studii Economice, care din mai multe motive nu poate încă să asigure numărul necesar de specialişti pentru sfera asigurărilor, nu există o altă instituţie de învăţămînt superior unde pot fi obţinute cunoştinţe teoretice în domeniul asigurărilor. De asemenea, nu există niciun centru de pregătire profesională scopul căruia ar fi ridicarea gradului de profesionalism al angajaţilor companiilor de asigurări şi brokeraj", a menţionat pentru "Infotag" Veaceslav Gamurari.

El consideră că este oportun de a implementa în Moldova noi tipuri de asigurări, pentru început forme de asigurare obligatorie – a clădirilor, caselor, apartamentelor, responsabilitatea specialiştilor în diferite domenii, de asemenea, a întreprinderilor care sînt o sursă de pericol sporit. Brokerul consideră că este necesar de a crea condiţii favorabile pentru dezvoltarea serviciului "asigurări de viaţă".

"Avînd în vedere faptul că agricultura este principala ramură a economiei, este cazul să fie promovată mai activ asigurarea riscurilor în domeniu, întrucît doar asigurarea poate contribui la acoperirea pagubelor provocate de stihii", a remarcat Veaceslav Gamurari.

Veaceslav Gamurari spune că a venit timpul ca în Moldova să fie făcut bilanțul, să fie regîndite principiile şi mecanismele de implementare a acestui tip de asigurare, de asemenea, să fie revizuită legislaţia în vigoare.

"Trebuie implementat un control permanent şi real asupra capacităţii de plată a companiei de asigurare, în pofida numelui şi ratingului acesteia", spune brokerul. El consideră că regulatorul pieţei trebuie să asigure condiţii egale pentru toate companiile de asigurări din Republica Moldova, fără a manifesta tratament preferenţial faţă de cineva anume.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?