Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Un grup din Moldova va participa la Festivalul Internațional de Artă a Circului

22 noi. 2017,, 14:10   Societate
1902 0

Grupul din șase artiști, condus de Ceban Lilian, a trecut cu succes castingul pentru a participa la cel de-al 16-lea Festival Internațional de Artă a Circului din Franța, în orașul Voiron.

La casting au participat peste 300 de pretendenți din întreaga lume. Numai 24 de participanți (numere) au fost însă admiși. Grupul moldovean a fost calificat pentru participare cu două numere concomitent. Este vorba despre "Scrînciobul rusesc" și "Baikerii pe baloane gonflabile".

Festivalul s-a desfășurat în două etape, conform principiului play-off-urilor. În finală au ajuns doar zece numere. Ambele numere moldovenești au ajuns în finala celor zece. Premiul III a fost cîștigat de numărul "Scrînciobul rusesc", cedînd în fața echipelor Japoniei și Franței.

De remarcat faptul că toate grupurile participante beneficiază de sprijinul complet al circurilor sale naționale. La dispoziția lor sînt bazele de antrenament cu toate condițiile, recuzita fiind confecționată din contul circului lor. De asemenea, nu mai puțin important este faptul că toate grupurile au un salariu permanent cu pachet social. Excepție făcînd doar grupul moldovean, care realizează numerele pe cheltuiala proprie, în săli de gimnastică închiriate, fără încălzire și fără vreun sprijin.

Recent, grupul s-a reîntors de la filmările avute la o televiziune din Paris și urmează să plece în curînd pentru un turneu lung prin Europa. Grupul este invitat să lucreze în multe țări ale lumii, iar în țara lor nici nu bănuiește nimeni de existența unor astfel de artiști.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?