Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Valeriu Lazăr: În Moldova va funcţiona Platforma de Comunicare Interinstituţională

27 iul. 2013,, 09:25   Economie
2750 0
Foto: trm.md
În Moldova a fost creată Platforma de Comunicare Interinstituţională, menită să dirijeze eficient politicile de dezvoltare economică echilibrată a Republicii Moldova. Platforma de Comunicare Interinstituţională va fi condusă de viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.

Potrivit Agenţiei "Infotag", Lazăr a comunicat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că structura va începe să funcţioneze permanent, oferind consultare.

"Scopul acestei structuri este dezvoltarea unui parteneriat eficient şi pe termen lung între instituţii, asigurarea colaborării financiare, instituţionale şi informaţionale în procesul de implementare a politicilor", a spus el.

Viceprim-ministrul a argumentat necesitatea creării acestei structuri prin faptul că "volumul fondurilor este în creştere, dar, în acelaşi timp, dezvoltarea lipseşte".

"Odată cu apariţia acestei platforme, se planifică de a sincroniza realizarea diferitelor proiecte, de a dezvolta uniform infrastructura, a diversifica economia, a îmbunătăţi mecanismele de gestionare a surselor fondului naţional de dezvoltare", a spus el.

Platforma va funcţiona atît la nivel central, cît şi la nivel regional. La nivel central va fi instituit un Consiliu de coordonare. Se planifică, de asemenea, ca şedinţele noii structuri să fie organizate trimestrial, totodată, dialogul dintre membrii Platformei să aibă caracter permanent. Anual, Platforma va prezenta un raport de activitate.

La nivel regional, reprezentanţii agenţiilor regionale vor trebui să determine şi să analizeze problemele, să asigure contactul între instituţiile naţionale şi regionale, să anunţe Consiliul de coordonare despre cazurile de utilizare ineficientă a investiţiilor publice, să participe la implementarea deciziilor adoptate de Consiliul de coordonare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?