X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Vasile Botnari: Trei din patru trenuri modernizate în România nu funcționează

26 iul. 2013,, 10:47   Societate
3816 3
Foto : publika.md
”Trei din cele patru trenuri modernizate de compania Remar din orașul Pașcani, România, nu funcționează. Despre aceasta a anunțat miercuri, în timpul unei vizite la Întreprinderea de Stat ”Calea Ferată a Moldovei”, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari.

Potrivit lui, la toate cele trei garnituri au fost depistate diferite defecte – motoarele trenurilor s-au defectat, au apărut vibraţii suspecte ale vagoanelor, iar vopseaua s-a şters după numai un an de cînd a fost așternută.

”Din aceste considerente, am fost nevoiți să le scoatem din circulație. Curînd ne vom întîlni cu administrația uzinei companiei Remar și vom discuta despre situația creată și problemele existente. Sper că ei își vor asuma cheltuielile pentru reparație”, a comunicat Botnari.

Potrivit Agenției ”Infotag”, la ora actuală, cinci garnituri se află la uzină. Se preconizează că un tren va fi gata la sfîrșitul lunii august. Lucrările pentru o singură unitate durează 1,5 luni și costă în jur de 2,3 milioane de euro. Banii au fost alocați din granturile europene și bugetul de stat.

Ministrul a remarcat că nu doar aceste trenuri au nevoie de modernizare, ci toată infrastructura transportului din țară, însă ministerul de profil nu va mai apela la serviciile companiei Remar, ci va organiza un tender la care vor fi invitați să participe alți agenți economici.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?