Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Rusia vrea să știe ce dorește Europa de la Moldova

24 iul. 2013,, 15:36   Politică
7826 12
Foto: Noi.md
Federaţia Rusă este cointeresată ca, în măsura în care Moldova se apropie de semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, să aibă loc mai multe consultaţii moldo-ruse. Declarația aparține ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, și a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă, după întrevederea la Moscova cu omologul său de la Chişinău, Natalia Gherman, relatează NOI.md.

Oficialul a declarat că, în cadrul întrevederilor, vor trebui să fie discutate obligaţiile pe care şi le va asuma Republica Moldova în cazul semnării Acordului de asociere şi cum se vor răsfrînge acestea asupra relaţiilor comercial-economice dintre Moldova şi Rusia.

„Rusia respectă alegerea liberă a oricărui stat. În acelaşi timp, sîntem interesaţi să aflăm în ce măsură integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană va afecta volumul schimburilor comerciale între cele două ţări, precum şi cooperarea energetică, ţinînd cont de implementarea de către Chişinău a pachetelor energetice europene”, a adăugat oficialul rus.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?