X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Moldova va deschide un coridor intermodal pentru transportul de mărfuri cu trenului de containere ”Viking”

24 iul. 2013,, 11:20   Economie
3294 0
Foto : rw.by
În Republica Moldova va fi deschis un coridor intermodal pentru transportul de mărfuri pe mare și pe cale ferată între Marea Neagră și Marea Baltică prin intermediul trenului de containere ”Viking”. Potrivit Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, ÎS „Calea Ferată a Moldovei” a aderat la Acordul privind sistemul de transporturi ”Viking”. Documentul a fost semnat pe 23 iulie 2013, în cadrul reuniunii participanţilor la proiect care a avut loc la Chişinău.

Traseul trece prin Ucraina, Belarus, Lituania şi face legătura dintre reţeaua de linii de transportare a containerelor a regiunii Baltice, Mării Negre, Mării Mediterane şi Mării Caspice, iar acum va fi inclusă şi Republica Moldova – la nord prin Ocniţa, Bălţi, Ungheni, iar la sud – prin portul Giurgiuleşti.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a subliniat importanţa participării Moldovei la asemenea proiecte, care demonstrează modul în care două tipuri de transport - maritim și feroviar - pot contribui la reducerea costurilor de transportare și atragerea de noi fluxuri de tranzit extern.

Proiectul ”Viking” a fost lansat în mai 2008 de Lituania, Belarus și Ucraina. El constă în transportul mărfurilor prin intermediul platformelor pentru containere de mare tonaj şi permite reducerea duratei de transportare şi prelucrare a containerelor, dar şi a costurilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?