Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4021

Consiliului Economic de pe lîngă prim-ministrul R.Moldova a fost lansat cu sprijinul BERD

23 iul. 2013,, 14:03   Economie
3655 1
Foto: gov.md
În Republica Moldova a fost creat Consiliul Economic de pe lîngă prim-ministrul țării, care a fost lansat cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Anunțul a fost făcut, astăzi, în cadrul unui briefing, de prim-ministrul R. Moldova, Iurie Leancă, și directorul executiv al BERD pentru Turcia, Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală, Olivier Descamps, care se află într-o vizită de lucru la Chişinău.

Consiliul Economic se va axa pe facilitarea interacțiunii statului cu mediul de afaceri, eliminarea constrîngerilor în domeniul afacerilor și asigurarea unui mediu benefic pentru investiţiile în sectorul privat atît străine, cît şi locale. Din structura acestuia vor face parte reprezentanți ai instituțiilor statului, asociații de afaceri și investitori, donatori care sprijină dezvoltarea sectorului privat al Republicii Moldova și reprezentanți ai societății civile.

Iurie Leancă a menționat că statul trebuie să fie un partener fidel, onest şi previzibil pentru antreprenorii ce corespund aceloraşi criteria, de aceea autoritățile de la Chișinău și-au propus să creeze acest Consiliu drept o structură consultativă, concentrată pe îmbunătățirea mediului de afaceri, creşterea atractivităţii investiţionale, simplificarea procedurilor la nivelul instituţiilor statului, eliminarea constrîngerilor pentru antreprenorii şi punerea în aplicare a noilor instrumente de e-guvernare.

La rîndul său, Olivier Descamps a declarat că instituţia va oferi 300 de mii de euro pentru activitățile Consiliului, care va fi format din cei mai străluciți inovatori economici și din domeniul afacerilor.

Oficialii au discutat despre noua Strategie a BERD pentru Republica Moldova în următorii trei ani. Olivier Descamps a declarat că asigurarea transparenţei în sistemul financiar-bancar, în special în ce priveşte deţinătorii de acţiuni bancare, trebuie să devină una dintre priorităţile autorităţilor de la Chişinău, de rînd cu reforma justiţiei.

Începînd cu anul 1994, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a finanțat proiecte de dezvoltare a infrastructurii, transportului și sistemului financiar-bancar din Republica Moldova în valoare totală de 897 de milioane euro.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?