X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Un funcționar de la Primărie și-a dat demisia

8 noi. 2017,, 15:50   Capitala
5059 2

Șeful adjunct al Direcției Generale Locativ Comunală și Amenajare, Igor Munteanu și-a dat demisia.

Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de șeful instituției, Petru Gontea, care a adăugat că demisionarul nu și-a anunțat motivele care i-au determinat decizia.

Coincidență, sau nu, dar Munteanu și-a depus demisia luni, adică peste o zi de la publicarea articolului nostru: (DOC)Licitație cu „scîrț”- anulată. Direcția locativ comunală nu a simțit diferența a +/- 2 mln. lei în care anunțam despre anularea unei achiziții publice inițiată de Direcția Generală Locativ Comunală, decizie luată vinerea trecută de Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC). Este vorba despre echipamentul de epurare a apelor reziduale, pe care instituția municipală a vrut să-l cumpere cu peste 14 milioane de lei, adică cu 2 milioane de lei mai scump decît cea mai mică ofertă propusă la licitație. Pentru realizarea schemei, Direcția Generală Locativ Comunală ar fi elaborat caietul de sarcini în conformitate cu oferta unei alte companii decît cea care dădea cel mai mic preț.

Decizia ANSC a fost luată vineri, 3 noiembrie, și potrivit ei, Direcția Generală Locativ Comunală a admis mai multe încălcări în timpul desfășurării licitației. De exemplu, membrii grupului de lucru responsabili de procedura de achiziție au consemnat prin semnătură că, atît firma care a propus cel mai mic preț - Polimer Gaz Construcții SRL, cît și firma care a propus un preț cu două milioane de lei mai mare - Process Engeeniring și Bemas SRL, au prezentat toate actele necesare pentru participare la licitație.

Grupul de lucru a examinat dosarele sub conducerea șefului adjunct Igor Munteanu, al cărui nume ar mai fi apărut în licitații cu nereguli. Igor Munteanu este fratele ex-ministrului Valeriu Munteanu și a vicedirectorului SIS, Ruslan Munteanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?