Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Doar jumătate din raioanele ţării vor beneficia de ajutorul Băncii Mondiale pentru combaterea consecinţelor secetei

23 iul. 2013,, 09:28   Societate
2037 0
Foto : ecolopro.ru
Ajutorul Băncii Mondiale pentru combaterea consecinţelor secetei de anul trecut va ajunge în doar 15 din 32 de raioane ale Moldovei.

Potrivit Agenţiei "Infotag", ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a declarat că donatorul a selectat de sine stătător raioanele ce urmează să beneficieze de subvenţii.

Şeful Direcţiei agricultură din raionul Taraclia, Ion Topal, care a participat luni la seminarul "Start de urgenţă pentru agricultura Moldovei", şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu acest fapt.

Comentînd declaraţiile lui Bumacov, Topal a spus că "funcţionarii caută doar vinovaţii".

"Bumacov a promis compensaţii de urgenţă, care vor acoperi paguba materială suportată pe cîmpurile cu porumb. Acest lucru nu-i poate mulţumi pe producători, întrucît în acest an avem semănate cu 1,5 mii ha de grîu mai mult decît în anul precedent", a spus Topal.

Potrivit lui, Bumacov a promis să-i viziteze miercuri, 24 iunie, pentru a "soluţiona această problemă".

Topal a comunicat că experţii internaţionali consideră că epicentrul secetei a fost anume în raionul Taraclia.

În opinia lui, raionul nu a fost inclus în lista celor ce urmează să beneficieze de compensaţii din motive politice.

"Populaţia din raionul nostru votează pentru partidul aflat în opoziţie, iată de ce s-a decis de a nu ne include în listă", a remarcat el.

De menționat că în acest an, Banca Mondială a oferit $ 10 mil. pentru contracararea consecinţelor secetei din anul 2012. Beneficiarii de compensaţii pot fi atît persoane fizice, cît şi persoane juridice.

Potrivit proiectului, $ 1,6 mil. vor fi distribuite suplimentar pentru a compensa pierderile de grîu din anul 2012. Alte $ 7,4 mil. vor fi distribuite pentru a compensa pierderile de porumb din 2012.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?