Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Igor Boţan: Liberalii reformatori pot conta doar pe electoratul Partidului Liberal

22 iul. 2013,, 16:26   Politică
3306 0
Foto: point.md
"Liberalii reformatori, care şi-au anunţat intenţia de a crea o nouă formaţiune, pot conta doar pe electoratul Partidului Liberal, avînd puţine şanse să se extindă şi pe alte segmente electorale", consideră directorul Asociaţiei pentru Politică Participativă ADEPT, Igor Boţan.

Solicitat de reporterul "Infotag" să comenteze decizia liberalilor reformatori şi să precizeze care sînt şansele noii formaţiuni pe scena politică din Republica Moldova, expertul a menţionat că "şanse au toţi, însă problema este care va fi mesajul promovat de noul partid".

"La moment este greu de înţeles cu ce idei vor veni reformatorii, în afară de nemulţumirea faţă de liderul PL, Mihai Ghimpu. Da, reformatorii au un potenţial intelectual superior celor din PL, însă electoratul vrea altceva. Un mesaj simplu pe înţelesul lor", consideră Boţan.

În opinia lui, încercarea reformatorilor de a se extinde mai mult pe segmentul de dreapta nu i-ar conveni PLDM.

"În rezultat, nu ne rămîne decît să constatăm că electoratul de dreapta pro-românesc va fi fragmentat şi mai mult, iar această soluţie este periculoasă pentru susţinătorii ideii pro-româneşti", a spus Boţan.

Expertul este de părere că dintre cele două părţi ale PL, va avea succes formaţiunea care va rămîne cu Dorin Chirtoacă. "Acesta este un lider care se menţine în topul preferinţelor alegătorilor. În aceste condiţii este puţin probabil că alegătorii vor migra masiv către liberalii reformatori. În concluzie, acolo unde rămîne Dorin Chirtoacă, acolo va fi şi suportul mai mare din partea alegătorilor", a conchis Igor Boţan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?