X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

În Moldova a sosit o delegație de rang înalt de la BERD

22 iul. 2013,, 15:45   Economie
3144 1
Foto: noi.md
O delegație de rang înalt de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), condusă de director executiv pentru Turcia, Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală, Olivier Descamps, întreprinde o vizită în Republica Moldova, în perioada 22-24 iulie 2013. Din componența delegației mai face parte directorul BERD pentru Caucaz, Moldova și Belarus, Bruno Balvanera. Potrivit informației acordate NOI.md de surse din cadrul Reprezentanței permanente a BERD în Moldova, membrii delegației BERD se vor întîlni cu președintele RM, Nicolae Timofti, prim-ministrul, Iurie Leancă, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu. Ei vor purta, de asemenea, discuții cu diplomați străini, investitori, asociații de afaceri și reprezentanți de rang înalt ai clienților existenți și potențiali ai BERD.

În timpul vizitei Olivier Descamps și Iurie Leancă vor anunța crearea Consiliului Economic pe lîngă prim-ministrul RM. Acest organ consultativ va fi prezidat de șeful Executivului și va facilita dialogul între comunitatea oamenilor de afaceri și factorii de decizie în vederea creării unui mediu de afaceri favorabil. În ajunul vizitei la Chișinău Descamps a menţionat că Moldova are nevoie de mai multe investiții locale și străine care ar genera locuri de muncă pentru a susține creșterea economică. Potrivit oficialului BERD, un mediu investițional favorabil și previzibil, caracterizat prin transparența structurilor de proprietate și respectarea statului de drept, va cataliza investițiile. Descamps a subliniat că BERD este pregătită să sprijine, cu recomandări, expertiză șifonduri, efortul autorităților de a crea condiții mai bune pentru a dezvolta afaceri în Moldova.

Această vizită anticipeazî revizuirea planificată a strategiei BERD pentru Moldova pentru următorii trei ani și subliniază angajamentul ferm al Băncii pentru stimularea reformelor în Moldova, în special în domeniul combaterii corupției și asigurării unui mediu legal deschis și stabil pentru agenţii economici și pentru dezvoltare.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori în Republica Moldova. De la începutul activității sale în anul 1994, Banca a semnat 100 de proiecte de investiții în țară în domeniul energiei, transporturilor, antreprenoriatului agricol, industriei și în sectorul bancar, în volum total de 897 milioane euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?