Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Acțiunea civilă a lui Navalinîi către Putin a fost înregistrată în instanță

3 noi. 2017,, 20:00   Externe
2658 0

Judecătoria raionului Tverskoi din Moscova a înregistrat acțiunea civilă a lui Alexei Navalnîi împotriva președintelui Vladimir Putin, a informat Agenția Interfax.ru Interfax, citîndu-l pe purtătorul de cuvînt al instanței de judecată, Anastasia Dziurco.

Opoziționistul rus îl acuză pe președinte de refuzul ilegal de a-i fi aprobată permisiunea de desfășurare a mitingurilor. În același timp, în cartoteca dosarelor de pe Internet-portalul Judecătoriei raionale Tverskoi din Moscova nu exista nicio informație despre acțiunea civilă, pînă în seara zilei de 3 noiembrie.

Potrivit părerii lui Navalnîi, neaprobarea organizării desfășurării mitingurilor sale în toată țara se face la ordinul personal al lui Putin. "În fiecare săptămână trimitem aproximativ 200 de cereri și peste tot sîntem refuzați. Absolut ilegal", a spus el. Opoziționistul promite să prezinte în instanță "dovezi concludente referitor la modul în care administrațiile orașelor din toată țara acționează organizat, sincron la directivele vădite, venite de la Moscova".

Potrivit informațiilor relatate de șeful Statului Major al lui Navalinîi, Leonid Volcov, primele întîlniri de la începutul lunii septembrie au fost coordonate, iar începînd cu 18 septembrie, autoritățile au încetat să aprobe permisiunile de a desfășura întîlnirile cu alegătorii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?