Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4032

Un copac s-a prăbuşit peste o maşină într-un sector din capitală

29 oct. 2017,, 20:43   Capitala
3906 0

O mașină a fost avariată grav după ce un arbore uscat a căzut peste ea. În urma impactului, parbrizul și geamul din spate al maşinii au fost făcute ţăndări.

Automobilul era parcat în curtea unui bloc de pe strada Dumitru Rîșcanu din sectorul Rîşcani al Capitalei.

Proprietarul spune că și-a lăsat automobilul în fața blocului doar pentru cîteva minute.

Bărbatul va apela la un expert pentru a stabili valoarea pagubelor. El spune că va da în judecată Întreprinderea "Spații Verzi" pentru a cere despăgubiri.

"Am venit de la părinți cu copilul și soția, am luat copilul de trei anișori și l-am dus sus în apartament. Cînd am ajuns acolo am auzit o bubuitură strașnică. Am crezut că a căzut scara de la bloc. Am răsuflat ușor cînd mi-am dat seamă că am rămas viu și eu și copilul", a povestit proprietarul maşinii, Vasile Jubea.

Nu este primul vehicul avariat din cauza arborilor putrezi din această curte. Acest bărbat spune că şi-a găsit acum două luni, automobilul distrus de o creangă, care a căzut peste el.


"Sticla forjată s-a făcut bucăți mici. Pentru că era tonată, se ținea în peliculă și nu am văzut. Am observat deja cînd eram pe drum spre serviciu. Am reparat-o din banii proprii - 1.500 de lei în minus", a declarat proprietarul maşinii, Veaceslav Drăgancea.

Veniți la fața locului pentru a înlătura consecințele, muncitorii au lăsat lemnele tăiate chiar în fața blocului, lucru care i-a nemulțimit pe locatari.

"- Mai este acolo un copac uscat, nu interveniți? - Nu. - De ce? - Eu sînt de serviciu, vin doar la urgențe. - Nici măcar crengile pe care le-ați tăiat acum nu le luați? - Nu le luăm că eu nu am transport."

Oamenii se plîng că, deși au insistat de cîteva ori, arborii din curte nu au fost curățați niciodată.

"Știți cîți ani au? Tot atîția cît are această casă. Noi locuim aici din anul 1956. Cînd m-am mutat aici aveam 21 de ani, acum am 79 de ani."

"Eu am ieșit din casă la ora 09.00 dimineața, dacă această creangă mi-ar fi căzut în cap? Este o chestie foarte serioasă."

Locatarii mai spun că acum zece ani, o creangă desprinsă dintr-un alt copac din curtea blocului a căzut peste acoperiş şi l-a spart.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?