Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

ONG-urile critică mai multe legi şi dispoziţii adoptate săptămîna trecută

18 iul. 2013,, 16:02   Societate
2522 0
Foto: twitter.com
Reprezentanţii Consiliului Naţional pentru Participare din Moldova şi Consiliul Naţional al ONG-urilor din Moldova critică un şir de legi adoptate de Parlament şi decizii de Guvern aprobate săptămîna trecută. În opinia lor, acest lucru va determina "aruncarea în vînt" a 12 mil. lei.

Potrivit Agenţiei "Infotag", joi, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii ONG-urilor au criticat, în mod special, decizia cu privire la scutirea comunităţii religioase ortodoxe "Schimbarea la faţă a Domului" din Comrat de la compensarea pierderilor provocate de scoaterea din circuitul agricol a pămînturilor alocate pentru construcţia bisericii. În opinia lor, această lege este alogică, întrucît Codul fiscal nu stabileşte norme care ar da prioritate bisericilor.

"Adoptînd această lege, Parlamentul a "scos" din buzunarele noastre 522,4 mii de lei. Aceşti bani puteau fi utilizaţi ca investiţii în proiecte sociale, care joacă un rol important faţă de bisericile care acumulează bani şi nu achită impozite", consideră secretarul general al Consiliului Naţional al ONG-urilor, Antoniţa Fonari. Preşedintele Consiliului Naţional pentru Participare, Sergiu Ostaf, a criticat decizia cu privire la destituirea lui Victor Parlicov din funcţia de director general al Agenţiei Naţionale pentru Reglementări în Energetică. Ostaf consideră că motivul oficial al demiterii acestuia - "pentru activitate ineficientă" - este nemotivat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?