Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Ex-ofițer DOS, reținut la ieșirea din Penitenciarul 13 (VIDEO)

27 oct. 2017,, 08:52   Societate
7026 1

Un fost ofițer DOS, Vitalie Lozovanu, a fost încarcerat în fața Peniteciarului Nr.13 din Capitală fiind inculpat într-un dosar pentru trafic de droguri, scrie today.md.

Operațiunea a avut loc chiar la ușa instituției de detenție.

Astăzi, 26 octombrie, Lozovanu urma să fie eliberat din Penitenciar, după ce timp de un an magistrații nu i-au pronunțat sentința, însă la ieșirea din instituția de detenție, acesta a fost reținut de oamenii legii într-un alt dosar.

Solicitat telefonic, Vitalie Busuioc, adjunct-interimar al procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, fostul polițist este suspectat de trafic de influență și acte de corupție.

Întrebat de ce cazul lui Lozovanu nu este examinat de către procurorii Anticorupție, Busuioc a menționat că instituția pe care o conduce și-a asumat atribuțiile.


Lozovanu a fost escortat la sediul PCCOCS, unde i-au fost aduse învinuirile și urmează să fie reținut pentru 72 de ore.

Reamintim că Vitalie Lozovanu, care după ce a fost transferat de la DOS la IP Ciocana, a fost reținut anul trecut, în fața inspectoratului de către procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în colaborare cu angajații Direcţiei Antidrog a INI, fiind suspectat că ar fi fost capul unei grupări criminale specializate în comerțul cu droguri în proporții deosebit de mari.

Lozovanu a fost reținut la data de 26 octombrie 2016, împreună cu alte 12 persoane, dintre care un lucrător medical, după ce procurorii din cadrul PCCOCS în colaborare cu angajații Direcţiei Antidrog a INI au efectuat 28 de percheziții într-un dosar privind traficul ilicit de heroină.

Gruparea a fost documentată de oamenii legii timp de trei luni, timp în care s-a stabilit că aceștia ar fi făcut „afaceri" cu heroina care era adusă prin contrabandă pe teritoriul Moldovei și prin intermediul lui Lozovanu, iar ulterior era livrată furnizorilor, dintre care doi chelneri de la un club de noapte și a un medic.

Dumitru Ștefîrță declara atunci că această grupare a reușit să vîndă o cantitate de aproximativ jumătate de kilogram de heroină, din care au obținut o sumă de aproximativ 700 de mii de lei, iar 90 la sută dintre acești bani erau încasați de colaboratorul de poliție care a fost reținut, restul de 10 la sută — de către ceilalți intermediari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?