Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Serviciul de Informaţii şi Securitate ar putea deveni Serviciul Naţional de Informaţii şi Securitate

26 oct. 2017,, 14:51   Politică
7519 0

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) ar putea deveni Serviciul Naţional de Informaţii şi Securitate. Anunţul a fost făcut de către ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, în cadrul unei emisiuni la Moldova 1.


"Serviciul de Informaţii şi Securitate trebuie să treacă printr-o perioadă de reformă. Am implementat multe proiecte în cadrul reformării justiţiei şi structurilor de forţă, dar reformele au atins mai puţin SIS-ul. A venit timpul pentru reforme profunde în această instituţie. Sînt mai multe proiecte care vor schimba substanţial rolul şi locul SIS-ului", a spus Cebotari.

Potrivit lui, unul dintre proiecte prevede schimbarea denumirii Serviciului de Informaţii şi Securitate în „Serviciul Naţional de Informaţii şi Securitate”.

„Toate deciziile vor fi luate de Parlament după analizarea minuţioasă a tuturor propunerilor. SIS-ul trebuie să-şi aibă locul şi în structura asigurării securităţii, ţinînd cont de situaţia regională dificilă în care ne aflăm", a spus Cebotari.

El a confirmat că în octombrie expiră mandatul actualului director al SIS, Mihai Bălan.

„În fruntea acestei instituţii trebuie să vină o persoană cu o viziune clară despre modul în care ar trebui să se producă această reformă. De aceea, probabil, este mai complicat la un subiect atît de sensibil să fie discutaţi mai mulţi candidaţi", a remarcat ministrul.

Săptămîna aceasta a expirat şi mandatul directorului Centrului Naţional Anticorupţie, Viorel Chetraru. Săptămîna trecută, vicedirectorul CNA, Cristina Ţărnă, şi-a dat demisia. Noua conducere a acestor structuri va fi numită de Parlament.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?