X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ne așteaptă o iarnă cu anomalii climatice. Experţii sînt îngrijoraţi

25 oct. 2017,, 17:40   Societate
6170 1

Meteorogii au lansat un avertisment cu privire la vremea care se va răci anormal de mult începînd cu luna noiembrie.

Ruperea vortexului polar ar putea avea loc mai repede decît de obicei, ceea ce va duce la frig, lapoviţă şi ninsoare.

Estimările meteorologilor arată că, în următoarele două săptămîni, temperaturile vor fi scăzute pentru această vreme, în termometru ajungîndu-se şi la minus 6 grade.

Climatologul Roxana Bojariu a vorbit despre instabilităţile foarte puternice ale vremii în acest an, spun că acestea se vor manifesta şi pe parcursul lunilor de iarnă.


Cercetătorii avertizează că oamenii se pot aştepta la multe astfel de extreme, avînd în vedere ruperea prematură a vortexului polar.

„Dacă cedează vortexul polar, de regulă avem ierni mai reci, riscul iernilor extreme, mai reci creşte. Pătrunderea în zona continentală a Europei, spre România sau Germania, este influenţată şi de alte aspecte: de exemplu de Atlantic, de Curentul Golfului. Deci nu e neapărat dacă vortexul cedează să avem ierni mai reci, dar riscul creşte”, spune Marlene Kretschmer, o cercetătoare din Germania, de la Institutul Potsdam pentru Climatologie.

Directorul ANM, Florinela Georgescu, a avertizat, de curînd, că vom avea parte de o iarnă severă, din care nu vor lipsi fenomenele severe și temperaturi sub limita gerului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?