Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Un laborator inovativ din Olanda stabileşte uşor ADN-ul

26 oct. 2017,, 03:00   Ştiinţă şi IT
3156 0

Un nou laborator inovativ din Olanda va putea aduce liniştea a mii de oameni din întreaga lume.

Tehnicile noi folosite în clinică pot stabili cu uşurinţă ADN-ul victimelor războaielor sau a dezastrelor naturale. Prin urmare, familiile care au rude dispărute pot afla în sfârşit ce s-a întâmplat cu cei dragi. Noul laborator este conceput pentru a lucra cu cele mai dificile cazuri.

"În trecut, pentru stabilirea identităţii unor persoane, dependeam de prezenţa mamelor, taţilor sau fraţilor lor. Cu ajutorul noilor tehnologii, şi un verişor poate fi suficient pentru investigaţii", a spus directorul laboratorului, Thomas Parsons.

Ingrid Gudmundson, o profesoară din Suedia, şi-a pierdut fiica şi soţul în devastatorul tsunami din 2004 din Thailanda. Ambii au fost identificaţi abia acum. În acest răstimp femeia nu şi-a putut găsi liniştea.


"A fost foarte important pentru mine, dar cred că şi pentru toţi cei care aveau rude acolo. E greu când nu ştii unde sunt. Erau declaraţi dispăruţi. Te frămânţi şi ai o mică speranţă, deşi conştiinţa îţi spune că e imposibil ca ei să fi rămas în viaţă", a spus profesoara din Suedia, Ingrid Gudmundson.

Specialiştii din cadrul laboratorului din Haga susţin că anual ar putea stabili identitatea a peste zece mii de oameni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?