X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Încă 188 de servicii noi asigurate de poliţa medicală obligatorie

18 iul. 2013,, 09:19   Societate
4965 5
Foto: forum.md
Deţinătorii poliţelor de asigurare medicală obligatorie vor avea acces la încă 188 de noi servicii de diagnostic şi tratament costisitoare. Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, spectrul de servicii va intra în uz odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Programului unic al asigurării obligatorii de asistenţă medicală, modificat, transmite NOI.md.

Noile ajustări arată că medicul de familie va avea dreptul să prescrie bilet de trimitere pentru o serie de investigaţii de înaltă performanţă pentru determinarea hemoglobinei glicozilate, colesterolului, anticorpilor la hepatitele cronice, antigenul specific prostatei, determinarea hormonilor glandei tiroide, cercetări citologice după investigaţii endoscopice, investigaţii ecografice, ecografie cardiacă, mamografia, urografia, renografia, scintigrafia glandei tiroide, scintigrafia ficatului și investigaţii endoscopice de diagnostic.

De asemenea, ajustarea Programului unic prevede transferarea a 70 de investigaţii pentru pacienţii din ambulatoriu din lista serviciilor medicale de înaltă performanţă în cea de investigaţii paraclinice.

Anterior dreptul de prescriere a biletului de trimitere pentru investigaţii de înaltă performanţă îl avea doar medicul specialist de profil.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?