Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Dodon: Declaraţiile lui Băsescu vin să provoace spiritele în stînga Nistrului

17 iul. 2013,, 15:05   Politică
3320 3
Foto: noi.md
Declaraţiile preşedintelui român Traian Băsescu precum că Transnistria ar putea fi abandonată definitiv de dragul integrării europene a R. Moldova vin să provoace spiritele în stînga Nistrului. De această părere este liderul socialiștilor, Igor Dodon, care scrie pe blogul său că ultimele luni sporeşte presiunea unui lobby politic internaţional şi intern, transmite NOI.md.

Potrivit lui Dodon, vizita lui Traian Băsescu la Chișinău s-a transformat în lecţii de politică externă şi internă. ”Îi recomand preşedintelui român să se preocupe de integritatea teritorială a propriei ţări şi să nu-şi impună părerea cu privire la politica internă a Republicii Moldova”, a menționat Igor Dodon.

Mai mult, liderul PSRM a subliniat că ”în ultimele luni sporeşte presiunea unui lobby politic internaţional şi intern, care pledează pentru abandonarea Transnistriei de către Moldova. Este nediplomatic şi lipsit de respect faţă de ţara noastră, cînd un asemenea lobby este promovat inclusiv în cadrul unor vizite ale şefilor statelor vecine”.

De asemenea, președintele socialiștilor a spus că unica cale privind soluționarea conflictului transnistrean ține de federalizare. ”Anume federalizarea poate rezolva problema transnistreană. Transnistria nu va accepta niciodată să revină în componenţa R. Moldova sub formă de simple raioane, iar R. Moldova nu poate accepta ca Transnistria să devină stat independent”, a specificat Dodon.

Amintim că președintele României se află astăzi într-o vizită oficială la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?