Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Parcul din centrul capitalei, eliberat de tarabe și nu prea

23 oct. 2017,, 09:11   Capitala
2984 0

Deși termenul de evacuare a gheretelor și tarabelor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare” și Parcul Catedralei a expirat pe 17 octombrie, pînă în prezent nu toți agenții economici au părăsit aceste parcuri, notează NOI.md.

Informația a fost făcută publică de Valeriu Nemerenco, pretorul sectorului Buiucani, în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei Chișinău.

Potrivit lui Nemerenco, din 61 de unități comerciale prezente în parcurile centrale, au fost evacuate doar 51 de unități. Deocamdată nu s-a reușit evacuarea a 6 gherete și 4 tonete, însă acesta umrează a fi scoase din parcuri pe parcursul următoarelor zile.

Totodată, pretorul sectorului Buiucani a specificat că locurile de unde au fost evacuate unitățile de comerț urmează a fi amenajate de agenții comerciali.

Reamintim că, primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu, a emis pe 10 octombrie o dispoziție privind evacuarea benevolă timp de șapte zile a gheretelor și a altor unități de comerț din parcul Catedralei și Grădina Publică „Ștefan cel Mar”. Dacă proprietarii nu-și vor demonta gheretele, evacuarea lor va fi făcută din contul mijloacelor financiare ale municipalității.


La finele lunii septembrie premierul Pavel Filip a cerut instituțiilor responsabile să scoată tarabele, gheretele, ghișeurile din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”.

De asemenea, recent membrii Consiliului municipal Chișinău au aprobat Regulamentul privind desfășurarea activității de comerț în capitală, care prevede mai multe restricții privind amplasarea gheretelor în Chișinău, în special în parcuri, pe bulevardele principale și pe alte străzi din oraș.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?