Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Voronin: Societatea este în pragul unei explozii sociale stihinice

17 iul. 2013,, 02:33   Politică
7280 12
Foto: blogspot.com
Declarația a fost făcută de președintele Partidului Comuniștilor din Moldova, Vladimir Voronin, luni, 15 iulie, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

Potrivit lui Voronin, actualmente societatea este în pragul unei ”explozii sociale stihinice”. ”Ne îngrijorează o eventuală explozie socială stihinică. Noi nu vrem să o conducem, sau să o provocăm. Vrem să o prevenim. Toate acțiunile noastre sunt îndreptate spre acest lucru”, a declarat Voronin.

Sursa citată a accentuat că nemulțumirea populației este tot mai mare. ”Eu nu știu ce poate avea loc în cadrul unei astfel de explozii. Cine va mai suporta închiderea școlilor, privatizarea medicinii, anularea dializei, etc”, a întrebat Voronin.

În context, președintele PCRM a accentuat că decizia care ar putea preveni explozia socială sînt alegerile anticipate. ”Trebuie să rezolvăm urgent problema alegerilor anticipate. Acestea ar însemna trecerea de catifea la o nouă guvernare”, a concluzionat liderul comuniștilor moldoveni.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova insistă de mai mulți ani pe organizarea alegerilor parlamentare anticipate, argumentînd poziția sa prin încălcările constituționale grave admise de actuala conducere a statului. Acuzațiile aduse de comuniști au fost confirmate chiar de membrii coaliției de guvernare în februarie curent, cînd cele trei partide – PLDM, PDM și PL - s-au acuzat reciproc de infracțiuni, furturi ale bunurilor de stat, încălcarea legislației și promovarea intereselor de grup.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?