X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Liberalii califică inițiativa lui Leancă drept una “bolnăvicioasă”

16 iul. 2013,, 12:33   Politică
3475 9
Foto: tribuna.md
Membrii Partidului Liberal se arată indignaţi de declarațiile făcute de prim-ministrul Iurie Leancă referitor la necesitatea lansării unor programe de studii cu termen redus în afara ţării, printre care și România. În cadrul unei conferințe de presă, vicepreşedintele PL, Valeriu Munteanu, a spus că pentru mulţi tineri din Republica Moldova, Romania este o şansă unică de a-şi face studiile fără taxe, relatează NOI.md.

„Criza economică trebuie sa fie rezolvată de actualul Guvern și să nu fie trecută pe umerii studenților. Intenția bolnăvicioasa a Guvernului depășește acțiunile guvernării lui Voronin, care a încercat să stăvilească dorința tinerilor de a învăța în România, dar niciodată guvernarea nu a făcut-o atît de explicit”, a afirmat Valeriu Munteanu.

Potrivit lui, dorința tinerilor moldoveni de a învăța în România e determinată de faptul că statul vecin acordă burse, iar Moldova nu oferă prea multe șanse în acest sens.

De asemenea, Munteanu susține că declarațiile precum că tinerii nu mai revin în ţară după finalizarea studiilor peste hotare sînt false. „Intenţia de a obstrucţiona tineretul să înveţe în Romania va scoate din buzunarele familiilor peste 41 de milioane de lei, bani care sînt suportaţi de Guvernul României pentru ca tinerii noştri să studieze acolo”, a spus liberalul.

Liberalii îi solicită prim-ministrului să-şi retragă afirmaţiile, iar premierului român Victor Ponta să nu dea curs acestei propuneri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?