X 
Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

La Universitatea din Bălţi va fi creat un centru de inovare

18 oct. 2017,, 13:50   Ştiinţă şi IT
3333 1

Cu susţinerea Uniunii Europene şi a altor parteneri externi, la Universitatea de Stat "Alecu Russo" din Bălţi va fi creat un centru de inovare şi transfer tehnologic (CITT).

Acest subiect a fost discutat în cadrul vizitei la Bălţi a şefului adjunct al Unităţii pentru Extindere şi Parteneriat Estic din cadrul Comisiei Europene, Severin Strohal.

Potrivit lui, o decizie în privinţa susţinerii proiectului implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord va fi luată după ce echipa sa va analiza climatul socioeconomic local şi regional, precum şi tendinţele dezvoltării sectorului tehnologiilor informaţionale la Universitate.

Printre instituţiile care şi-au anunţat deja disponibilitatea să sprijine crearea viitorului centru de la Bălţi se numără USAID şi Ambasada Suediei în Moldova. Totodată, proiectul are şanse să beneficieze şi de susţinerea Guvernului Cehiei.

Valoarea proiectului de creare a Centrului este de 11,7 milioane de lei, solicitaţi din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională. Partenerii internaţionali vor cofinanţa crearea Centrului prin Proiectul de Competitivitate din RM.


Consiliul Naţional de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat deja alocarea a 6 mil. lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?