X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Suma virată la buget după verificarea persoanelor ce acordă locuinţe în chirie

18 oct. 2017,, 13:40   Economie
3968 1

După verificarea de către inspectorii fiscali a persoanelor fizice care acordă în chirie spațiul lor locativ, la bugetul de stat al Moldovei au fost încasate suplimentar plăţi de bază în valoare de peste 2 milioane de lei.

În afară de aceasta, au fost calculate sancţiuni în valoare de peste 400 de mii de lei. Acest fapt a fost comunicat de Serviciul Fiscal de Stat, care a menţionat că continuă să desfășoare campania de conformare ,,Fii informat – achită impozitul pe venit aferent operațiunilor de predare în folosință a proprietății imobiliare”.

Potrivit datelor instituţiei, în perioada 1 iulie – 30 septembrie, la SFS al Moldovei au fost înregistrate 1158 de contracte de dare în locațiune, dintre care 737 în mun. Chișinău, 253 în zona de nord a țării, 148 în centru și 20 în sudul țării.

Campania de conformare a început în luna iulie curent, iar pînă în prezent angajații Serviciului Fiscal de Stat au distribuit circa 5 mii de pliante informative, au desfășurat 1300 de ședințe de informare cu administratorii blocurilor locative și entități ce prestează servicii de intermediere în transmiterea în locațiune a bunurilor imobiliare. În cadrul campaniei, SFS a identificat 3221 de persoane fizice proprietari de bunuri imobiliare care, potențial, le transmit în chirie. În privința acestora au fost efectuate acțiuni de conformare.


În acest context, SFS reamintește persoanelor care oferă în chirie bunuri imobiliare să se conformeze legislației și să achite impozitul în mărime de 7 la sută din veniturile obținute. Suma impozitului pe venit se va achita cel tîrziu la data de 2 a lunii curente sau în avans. În cazul în care contractul a fost încheiat după data de 2 a lunii, termenul de plată în aceasta lună va fi a doua zi din momentul încheierii contractului. Achitarea se va efectua în orice bancă comercială sau oficiu poștal al Republicii Moldova.

SFS avertizează că cetățenii care nu își vor onora obligațiile corespunzătoare riscă amenzi și sancțiuni, în conformitate cu prevederile Codului fiscal. Această prevedere se referă la persoanele fizice care acordă în locaţiune proprietăţi imobiliare.


Informații suplimentare pot fi obținute sunînd la numărul de telefon 080001525, apel gratuit, sau la direcția de deservire fiscală locală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?