Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Catastrofă cu pui de pinguini în Antarctica

14 oct. 2017,, 02:00   Ştiinţă şi IT
7310 0

Doar doi pui de pinguin Adelie din Antarctica au supraviețuit sezonului acesta

Doar doi pui de pinguin Adelie au supraviețuit sezonului acesta, după ce restul au murit de foame, într-un sezon care a fost descris de specialiști ca fiind unul catastrofic, scrie BBC News.

Decesul puilor s-a datorat cantității foarte mari de gheață, care a durat până târziu, iar adulții au fost obligați să călătorească pe distanțe foarte mari pentru a găsi mâncare cu care să-și hrănească puii. Acesta este cel de-al doilea dificil pentru pinguinii Adelie în ultimii cinci ani, după ce în 2015 niciun pui nu a supraviețuit sezonului.

Organizațiile de protecție a animalelor cer înființarea urgentă a unei zone de protecție marină în estul Antarcticii pentru a proteja colonia de aproximativ 36 mii de pinguini Adeline. WWF susține că interzicerea pescuitului la krill în zonă ar elimina concurența și va contribui la asigurarea supraviețuirii speciilor antarctice, inclusiv a pinguinilor.


Pinguinii Adelie sunt cea mai sudică pasăre din lume. Ei trăiesc de-a lungul coastei Antarcticii și se reproduc din octombrie pînă în februarie

În mod obișnuit, o femelă depune cîte două ouă în cuiburi din pietre, iar părinții fac cu rîndul penru a le cloci. Adulții călătoresc în medie între 50 și120 de kilometri pentru a prinde mîncare cu care să-și hrănească puii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?