Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Artur Gherman a fost numit în funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare

15 iul. 2013,, 10:52   Societate
7408 0
Foto: profit.md
În funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF) a fost numit liberal-democratul Artur Gherman. Din iulie 2011, el ocupa funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de administraţie al CNPF.

Potrivit Agenţiei "Infotag", Gherman s-a născut pe 26 mai 1964. El este economist, doctor în ştiinţe economice. Artur Gherman este soţul ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, şi ginerele primului preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur.

El şi-a început cariera în anul 1990. A activat în calitate de director al firmei "Agroservice", consultat al prim-ministrului Mircea Druc, consilierul lui Valeriu Muravschi – fost premier al R.Moldova. În 1992 – prim-viceministru al Relațiilor Economice Externe al Republicii Moldova. În perioada 1993-1994 – preşedinte "Seabeco-Moldova". Din 1998 pînă în 2001, Gherman a exercitat funcţia de preşedinte al Comisiei de Stat pentru Piaţa Hîrtiilor de Valoare a Moldovei, apoi a fost ales de Parlament în calitate de vicepreşedinte al Comisiei Naţionale pentru Piaţa Hîrtiilor de Valoare. În anul 2000-2001 şi-a făcut diploma MBA la institutul Internaţional Management Development (IMD), Lausanne, Elveţia. Pe lîngă posturi de stat, Gherman a activat şi în sectorul privat în diferite companii internaţionale din Elveția, Rusia, Austria. Pe 8 iulie 2011, Artur Gherman a fost numit de Parlamentul Republicii Moldova în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare. Artur Gherman este membru al Partidului Liberal Democrat condus de Vlad Filat.

Deputaţii au operat şi alte modificări la CNPF. Ei l-au demis din funcţia de membru al CNPF pe Mihai Cibotaru, care pînă în 2011 a ocupat funcţia de preşedinte al CNPF. De asemenea, a fost demis din funcţia de vicepreşedinte Victor Captari, care a rămas membru al Consiliului de administraţie.

Totodată, Iurie Filip a fost promovat în funcţie – de la membru al Consiliului la funcţia de vicepreşedinte al CNPF. Încă o funcţie de vicepreşedinte i-a revenit Ninei Dosca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?