Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ministerul Muncii vrea camere de supraveghere pentru angajaţii săi

13 iul. 2013,, 11:01   Societate
3165 1
Foto : noi.md
Ministerul Muncii va monitoriza mai strict activitatea structurilor din domeniul protecţiei sociale. Mai mult, este posibil ca în anumite sectoare, unde lucrează angajaţi pe care cetăţenii îi percep drept “corupţi”, să fie instalate camere de supraveghere. În acest mod, autorităţile vor să “înăsprească măsurile anticorupţie”. Anunţul a fost făcut de viceministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ruxandra Glavan, în cadrul unei şedinţe extraordinare cu angajaţii Consiliilor specializate pentru determinarea dizabilităţii şi capacităţii de muncă, transmite serviciul de presă al ministerului.

Ministerul s-a autosesizat în urma cazului de corupţie din 12 iulie, cînd un medic din Chişinău a cerut 5000 de lei pentru a da un certificat de dizabilitate unei persoane cu nevoi speciale.

“Nu vom tolera nicio abatere de la legislație. Munca funcționarilor publici trebuie să fie impecabilă, doar așa vom putea construi un stat de drept și doar așa putem tinde spre integrarea reală în UE”, a declarat Ruxandra Glavan. Aceasta mai subliniat că acordarea ilegală a unui grad de dizabilitate înseamnă delapidarea bugetului asigurărilor sociale şi fonduri mai puţine pentru persoanele care au cu adevărat nevoie de protecţie socială.

Viceministrul a adăugat că fiecare angajat va fi evaluat lunar, conform unui raport de audit intern, dar şi conform sesizărilor făcute de cetăţeni.

Amintim că, potrivit Centrului Naţional Anticorupţie, ieri, un medic expert din cadrul Consiliului teritorial pentru determinarea dizabilităţii şi capacităţii de muncă din sectorul Buiucani a pretins 5000 de lei în schimbul acordării unui certificat de dizabilitate.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?