X 
Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4041

Două din trei cluburi de fotbal din Moldova au trecut de prima etapă a Ligii Europei

12 iul. 2013,, 12:10   Sport
2833 0
Foto: noi.md
Echipa chişinăuiană "Dacia" a învins joi pe teren propriu clubul albanez "Teuta" cu 2:0 şi s-a calificat după două dueluri în etapa următoare a Ligii Europei.

Potrivit reporterului agenţiei "Infotag", care a urmărit meciul, golurile au fost înscrise de Marian Stoleru şi Vasili Pavlov. Peste o săptămînă, pe 18 iulie, echipa condusă de noul antrenor Igor Negrescu va avea de jucat la Odesa un meci cu echipa locală "Cernomoreţ", finalista ultimei competiţii pentru Cupa Ucrainei.

În opinia amatorilor de fotbal moldoveni, pentru a învinge clubul ucrainean, "dacii" ar trebui să dovedească un joc mai consistent.

Omul de afaceri Adlan Şişhanov, fostul sponsor general al "Daciei", i-a declarat reporterului agenţiei "Infotag" că a venit de la Moscova special ca să vadă meciul şi nu a fost decepţionat. "Sînt suporterul cel mai fidel al "Daciei". Îi felicit pe băieţi pentru victoria meritată. În măsura posibilităţilor, voi ajuta fotbalul moldovenesc şi în viitor", a promis el.

Clubul orheian "Milsami", care a obţinut, acum o săptămînă, pe teren propriu, victoria asupra "Dulange" cu scorul minim de 1:0, a rezistat la Luxemburg (scorul celui de-al doilea meci - 0:0) şi s-a calificat în runda următoare a competiţiei.

FC "Tiraspol" de asemenea a jucat cu demnitate la Riga cu "Sconto" şi, după ce a recuperat golul ratat acasă, a cedat în faţa gazdelor doar în seria de penaltiuri de după meci, 2:4, şi se retrage din competiţie.

Pentru calificarea în etapele următoare, cluburile "Dacia" şi "Milsami" vor primi cîte 100 mii euro de la UEFA.

Din etapa a doua, şi FC "Sheriff" (Tiraspol), cea mai titrată echipă moldovenească, va intra în lupta pentru cupele europene.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?